Apr 19, 2013

Jenis-Jenis Kawan Yang Anda Patut Tahu

Assalamualaikum And Hello =)

Today , aku nak share about jenis-jenis kawan yang ada dekat Malaysia ni . Hmm , renung-renungkan samada kawan-kawan kita ada tak yang cenggini ? 

KAWAN CHIPSMORE 

 Kawan macam ni sekejap
ada, sekejap tak ada. Hairan juga dia pergi mana.
Kena tangkap dengan bunian ke?

 KAWAN BUAYA

 Dia ni macam buaya.. suka
makan orang.. mean kawan makan kawan.

 KAWAN PERFUME
 
 Time wangi je dekat
dengan kita, time busuk menjauh *time senang ada
dengan kita, time susah dia hilang.

 KAWAN PISAU 

Mulut dia tajam mengalahkan
pisau sampai kita pun takut nak cakap lebih-lebih
dengan dia.

 KAWAN CHOCOLATE 

 Adeh! mulut dia manis
gila mengalahkan coklat. Dia pakai ilmu apa?

KAWAN KAYU 

 Dia ni tunggul. Orang cakap
apa pun dia buat derk je.

 KAWAN SPAN

Lembut. Seorang yang sopan-
santun. Memang lembut tahap gaban. Suara pun
ayu je.

KAWAN DURI 

 Dia ni suka sakitkan hati kita so,
dia ni adalah salah satu dari spesies duri di dunia.

 KAWAN KAUNSELING 

Yang ni jenis kerja
dekat Jabatan Kebajikan kut. Semua benda dia nak
tahu. Adeh!

 KAWAN IBU

Sebijik macam ibu kita! selalu
ada tika kita susah dan senang. Kawan macam ni la
yang semua orang nak...

#kesimpulan dari jenis-jenis kawan kat atas , Kawan Gembira senang dicari, Kawan Menangis
Susah dicari

copy paste from , facebook 

4 comments:

  1. kwn choclate banyak!!huhuhu


    hai awak!! kklik sini sekali bole tak? nanti saya dapat doploh sen.bole beli aiskrim .ngeeee http://bit.ly/Yz6Zgo

    THANKS AWAK!!!

    ReplyDelete
  2. semua ciri-ciri di atas pernah menjadi kawan saya hehe.....

    ReplyDelete
  3. @cik tanpa nama , haha , untung x dapat kencing manis .

    @mila Ahmad sama la kita T_T

    ReplyDelete
  4. saya pulak jenis chipsmore dengan kayu..ahaha..terbaik la..

    ReplyDelete

Don't Spam. Positive words only, pretty ♥