May 15, 2013

Tips Mencegah Jerawat

Assalamualaikum =)

Harini , Yuyu nak share sesuatu untuk korang . Terutamanya untuk anda , anda dan anda yang takut sangat pada jerawat . Hey , Hey jerawat bukan tanda kuat mengorat , itu tandanya pertumbuhan hormon . Betulkah ? Sila abaikan kalau salah .

Faktor pertumbuhan jerawat berdasarkan pengalaman aku tiap kali tumbuhnya jerawat ialah stress , 'month sickness' dan jugak tak cuci muka lepas bersolek . Takpe jangan risau , saya ada petua dan petua ini tak mintak bantuan sesiapa . Cett , nampak dia punya berlagak tu ?

Tips Mencegah Jerawat
  1. Basuh muka dengan air suam sebelum guna pencuci muka panas . 
  2. Guna toner penyegar .
  3. Wajib cuci muka lepas bersolek . Nak tahu kenapa ? kalau biarkan lama-lama nanti muka naik minyak dan terhasillah jerawat .



Tambahan : Basuh muka dengan air suam seminggu sekali tak perlu hari-hari =) Harap ini dapat membantu ;) Ini tips hilangkan jerawat 

1 comment:

Don't Spam. Positive words only, pretty ♥