May 11, 2015

Apa ada dekat Uitm Dungun?

Assalamualaikum.

Since Uitm Dungun got trends at twitter, so let me tell you guys for short about Uitm Dungun. Hermm, budak-budak Upu yang dapat Uitm Dungun, demand taknak masuk sini. Gampang! Dah dapat peluang pergi je lah. Kau ingat senang nak masuk Uitm? Dah dapat, berlagak pulak taknak pergi. Aku nak tanya sikit, yang berlagak taknak datang tu anak Dato' ke? For sure, anak Dato' pun tak berlagak macam dia. kah!

sedikit membebel and it's done.

Dungun ni, memanglah tak macam Kuala Lumpur a.k.a KL korang tu. Kat sini, takde big shopping mall macam Pavillion, Alamanda Putrajaya tapi cukuplah buat kau mampu beli baju and kasut dua atau tiga pasang. And kat sini, takde LRT tapi cukuplah van kunyit yang harga tambangnya RM2 untuk ke bandar dan RM2.50 untuk ke stesen bas. Oh ye, stesen bas kami tak macam hentian putra tu, cukuplah setakat korang naik bas untuk balik ke tempat asal korang tu -..-" Oh tambang mahal? Habis tu demand sangat taknak duduk uitm dungun. Ingat dah kaya sangat. Kahkahkah.

Hmm, Kuala Terengganu bit famous with beach. Kiranya, tak kisahlah dapat uitm Chendering, uitm Bukit Besi or uitm Dungun. Sedikit bosanlah kalau asyik dapat kat tempat sendiri, asyik tengok bangunan je. Sesekali cuba angin sikit. Aku tahu, semua orang suka short vacay dekat pulau-pulau. Takyah demand sangat cakap tak suka. Uitm Chendering adalah berdekatan dengan kawasan Istana dan kalau nak pergi Pulau Kapas pun boleh. Bestlah bakhang. Meanwhile, Bukit Besi ada Tasik Cantik known as Tasik Puteri. And aku pun dah pergi sana since aku orang Dungun dan ke sana. Tasik dia memang lawa and it's look like a luxuries place. Search google please.

Dungun. Yes, my study place and my hometown. Sepanjang nak pergi uitm, kau akan melalui pantai sepanjang-panjangnya. Kalau kau masuk pagar uitm, kira separuh pantai baru kau lalu. Tak hujung lagi. Tema bagi kampus ini adalah kampus resort. erk, tema ke.. bolehlah kan. Serious, macam resort kat dalam dengan bilik kuliah antik bentuk macam resort. kau ada? Dan, masa kau balik dari kelas/baru nak pergi kelas, kau akan lalui jambatan. Not jambatan gantung okay which is kat kiri kanan korang ada tasik. Panorama yang sangat cantik and bagi aku tak rugi pun kalau terima tawaran belajar kat sini. If kau tension belajar, boleh kayuh basikal petang-petang pergi pantai. Well, u mana lagi ada, keluar pagar nampak pantai.

Dan kat situ dah payah pergi pulau, sebab setiap tempat dah ada pulau sendiri like Tenggol, Kapas, Duyung, Perhentian, Tenggol, Redang dan Gemia. ahaks, yang ni nama kolej. Tapi Pulau Tenggol benar-benar wujud dengan Dungun ni. hihi.

korang tak rasa bersalah ke reject bila tengok senior-senior yang dah graduate duk backup uitm Dungun, cakap dungun ni best, ada pantai blablabla. Actually, diorang pun macam kau. Mula-mula duk kutuk lepas graduate/ hampir masa nak graduate, terus lembut hati jadi sayang terus dekat uitm Dungun. Aku boleh cakap, uitm Dungun ni ada aura tersendirilah.

Guys, tempat belajar okay. Tak kisahlah mana-mana. Kalau kau ikhlas nak menuntut ilmu, nak tunjuk yang kau berjaya, it will be. And please jangan kutuk tempat belajar orang. If tak suka sangat, boleh pergi main jauh-jauh. Trylah apply uitm lain kalau boleh. kalau bolehlah and my answer, siapa nak layan kehendak kau. ahahaha! And bagi yang berbelah bahagi tu, accept with your sincerely heart. Tak payah dengar cakap orang. Kau sekarang nak pergi belajar, bukan nak gi main-main.. so, grab the chance to change your future. Mana-mana sama, ada aircond and ada bangunan cuma kat sini sedikit antik sebab its more to resort kan. haa, aku memujuk ni. Tapi antik-antik pun sekarang dah upgrade kan.. so, datang sini and say hello to me and other senior okay. Kami alu-alukan kedatang anda semua.

wish you all the best and belajar elok-elok :)

13 comments:

  1. Ira pun belajar kat uitm dungun jugak hehehe best duk sana haha

    ReplyDelete
  2. @Mineko Ira yeke? ambik kos apa. wohaa, hi uitm mate. aahaha

    ReplyDelete
  3. @nurul mustafa Hai hahah Tourism Management ,, Nurul mustafa course ape ?

    ReplyDelete
  4. Dapat tawaran uitm ni . Alhamdulillah x saba nak masuk. Nak tnya mmg kne bawak basikal ke duk sini😁

    ReplyDelete
  5. @murah mudah tak perlu pun sebenarnya. hihi, tapi kalau rasa tak larat, boleh ajee.

    ReplyDelete
  6. Thanks huhu. Nnti ade apa2 lagi saya tanya lagi :)

    ReplyDelete
  7. Pas kol 10 nak mkn cane dlm uitm dungun?

    ReplyDelete
  8. @MoFuDe cafe bukak macam biasa.. now worries, every college ada cafeteria :)

    ReplyDelete

Don't Spam. Positive words only, pretty ♥