Oct 31, 2015

TUTORIAL: BOLD TULISAN DALAM CONTENT ABOUT ME etc.

Assalamualaikum.

nampak tak The Author pada sidebar blog ni? perasan tak, tulisan about me agak bold sedikit berbanding dengan yg lain? okay simple!

mula-mula, cari dulu html di add gadget. kemudian, letak tittle contoh the author atau about me. then korang isi dulu apa yg nak. contohlah nak boldkan link yg korang masukkan. cuma highlight dan tekan b yang berada di bawah title yang korang tulis tu. i tu untuk menyerongkan tulisan ala, yang korang panggil italic font tu.

bagi yang tak tahu nak masukkan link, korang taip "twitter" (contoh) lepas tu tekan create link simbol warna hijau bulat, sebelah dengan i. then masukkan link, tapi mesti letak http:// di depan dia tau. sebab itu hari, aku tak letak http://, dia jadi link blog pulak.

itu saja tuto, bye.

No comments:

Post a Comment

Don't Spam. Positive words only, pretty ♥