Nov 8, 2015

TUTORIAL: Border Di Bawah Footer.

Assalamualaikum.

Harini aku nak buat tuto border di bawah footer. ehem, bawah footer ke? ahaks, tak tahu boleh rujuk blog kesayangan saya.

cari .post { dekat html korang (setting - template - edit html).

masukkan code ni di bawah code tadi.

border-bottom: 2px dotted #D1F4FE;

okay, boleh save and preview! yang aku bold merah tu, boleh tukar ikut warna yg korang di sini. Kuning; ketebalan border Orange; solid/dashed/dotted. Dah siap, drop comment kalau jadi/tak jadi.

peringatan! tuto ini tidak di copy/tiru dari mana-mana sumber blog tuto lain. kalau nak re-post, put credit. byee :)


No comments:

Post a Comment

Don't Spam. Positive words only, pretty ♥