Nov 9, 2015

TUTORIAL: CENTERKAN BUTTON LIKE, SEND, TWEET & G+

nampak tak gambar dekat atas tu? okay good.

bagi sesiapa yg belum letak button like, send, tweet & g+ tu boleh follow tuto ini

bila korang dah letak code untuk BUTTON LIKE, SEND, TWEET & G+, korang cuma perlu masukkan code <center>  dan </center> untuk menjadikan kedudukan dia berada di tengah-tengah. aku rasa ayat aku ni serupa keling. tengok gambar dekat bawah ahahahaha!


nanti code korang akan jadi macam gambar di atas atau macam di bawah ni.

<center><!-- HTML5 CODE FACEBOOK SEND BUTTON START -->
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s); js.id = id;
  js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1";
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
<div class='fb-send' data-colorscheme='light' data-font='segoe ui' data-send='true' data-show-faces='false' data-width='450' expr:data-href='data:post.url '/>
  <!-- HTML5 CODE FACEBOOK SEND BUTTON END --><iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=button_count&amp;show_faces=false&amp;width=90&amp;action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&amp;height=21&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:90px; height:21px;'/>

<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'>
<a class='twitter-share-button' data-count='horizontal' data-related='' data-via='lyssafaizureen' expr:data-text='data:post.title' expr:data-url='data:post.url' href='http://twitter.com/share'>Tweet</a>
<script src='http://platform.twitter.com/widgets.js' type='text/javascript'/>
</b:if>
<g:plusone size='medium'/></center>

Dah siap, boleh save dan preview! :D

p/s: bold merah tu tukar ke username twitter korang :)



No comments:

Post a Comment

Don't Spam. Positive words only, pretty ♥