Nov 9, 2015

TUTORIAL: CENTERKAN POST FOOTER

Assalamualaikum.

Hari tu aku ada ajar macam mana nak buat garis putus-putus bawah post footer, hari ni aku nak ajar macam mana nak buat post footer ke tengah. rujuk blog untuk detail bagi yg terlepas tuto boleh clik http://littlebearinlove.blogspot.my/2015/11/tutorial-border-di-bawah-footer.html

Tahu tak apa itu post footer? kalau tahu bagus. bagi yang tak tahu, post footer yang ada written by/post by, nama author, jumlah comment. ha itu dia! sekarang, macam mana nak centerkan dia? Ikut step di bawah :)

 cari .post-footer { di edit html (setting - template)

dah jumpa, masukkan code text-align: center; di bawah code tadi.

save and preview !

No comments:

Post a Comment

Don't Spam. Positive words only, pretty ♥