Nov 1, 2015

TUTORIAL: TUKAR TULISAN/WARNA LINK

Assalamualaikum.

selamat petang semua. hihi, okay tuto hari ni aku nak ajar macam mana nak tukar warna link blog dengan mudah. setelah kajian aku berjaya maka aku sharelah dengan korang semua. let's start!

first, tekan template then edit html; ctrl F.

search code, a:link { dan di bawah code tu ada color: $linkColor; i olls nak you delete itu code color: $linkColor; gantikan dengan code color: #FFB2B2; 

masukkan font: 15px calibri; dekat bawah color:#FFB2B2 tadi. 

kejap ! tak siap lagi. a:visited { ada juga code color: $linkColor; then tukar kepada color: #FFB2B2; 

make sure, dua dua warna sama okay? hihi, good. yang aku bold merah yang tu semua boleh tukar ikut tulisan kegemaran dan warna yang korang suka. if anything, just drop a comment down there. byee :D

No comments:

Post a Comment

Don't Spam. Positive words only, pretty ♥