Apr 25, 2016

SKINNY TEATOX & LEGSTEATOX BY MYNA

Assalamualaikum.

Hai guys. Its too many people asked about skinny teatox and legsteatox. here, I will give a review about both teas since I consume both. Seriously, no one paid me to do a review about skinny teatox and legstea.

why do its name different?

okay, skinny teatox focus on loss weight, flat your tummy and its good for people who having "Sembelit" but tea ni tak adalah perut awak memulas macam nak gila. NO! bila "dia" nak keluar, tak ada cirit birit.. everything normal. Rasa dia kelat sikit, ribena without no sugar dan sedap.

legstea, this is special for people who want got a thigh gap, kecikkan kaki and ponggongg dan juga lengan. tea ni jugak fokus dekat tempat-tempat berlemak yg degil tu. Rasa serai, kurang sedap dan nak sedap boleh letak lemon or honey. JANGAN letak gula. tapi kekadang rasa dia sedap jee. kahkahkah.


boleh turun ke kalau minum?

okay, I already consume 4 pack so far. Tea ni dah lama aku rasa, tapi tahun ni baru aku tahu sebab terlalu banyak positive feedback. so, I grab a chance to tried it. Lagi pun its natural and better than you take a suppliment that can give negative effect to you. so why not we consume natural thing. tak apa lambat asalkan tak memudaratkan.

2 pack aku dah habiskan dengan jaya. what I can say is its help me a lot in inch loss. I guess, its hard to loss my weight accept if I do exercise and squats. masa tu senang gila nak turun. hahahaha! but then seriously, masa I consume pack pertama, skinny teatox, memang ketara inch loss sebab apa, seluar lama boleh pakai balik even sendat.

adalah seluar aku beli lepas SPM, mula mula pakai lepas tu tak boleh sebab aku rasa makin gemuk doh tapi lepas consume tea tu boleh masuk even sendat sikit tapi tak pakai pun haritu saja test. hahahaha. kiranya tea tu sesuai dengan aku and dekat orang lain juga.

inch loss tu sebab bila ada kawan-kawan tegur and mama sendiri tegur then mama suruh recomand dekat akak saya. sekarang aku tunggu tea yang ke 6. wahahaha, padahal dalam peti ais ada banyak lagi tak luak. hihihi.

ada pantang tak?

mestilah ada. cut off your sugary drink but me, I only drink sugary drink, 1 times a day. aku akan minum air kotak soya or juicy drink in morning around 11 tapi sebelum tu aku akan minum 600 ml of plain water. lets say, aku bangun pukul 6.30. lepas mandi minum separuh then rendam teatox/legstea dan minum. kemudian aku akan habiskan plain water selepas 30 minit aku minum teatox/legstea. tapi aku minum sugary water tu kadang kadang je, seminggu 3 kali kalau rasa terliur sangat sebab aku jaga kedai family aku tahu tahu sajalahh kalau ada sprite, air soya tuu. hahahaha. jangan lupa 3liter plain water per day. but me, kalau terlebih air manis.. aku minum plain water lebih dari 3liter. kadang-kadang 4liter or 3.6liter per day sebab malam aku workout/exercise. sebelum 7petang, aku dah habiskan 3/4liter air. kemudian, sambung lagi 600 ml or half.

sebenarnya nak kurus, kena kurangkan karbo. macam aku, tak tahulah jenis makan nasi memang sikit. aku ambik suku senduk tapi lauk aku ambik banyak. balancekan sayur dan ikan. dua tu wajib ada. tapi aku lambat lagi nak kurus. 3 hari lepas timbang dah turun 2kg. Alhamdulillah..

no ice sebab nanti perut buncit. sekarang musim panas, aku tahu ais menjadi sasaran buat semua sebab sepanjang hari aku jaga kedai, confirm sehari tu ais licin dalam peti. lagi elok minum air sejuk biasa means no ice.

bila masa nak ambik?

pagi sebelum breakfast. malam sebelum tidur :) but kekadang aku ambik selepas 30 minit makan sebab kekadang aku gelogoh nak makan sebab lapo tu yang lupa nak minum dulu hahahahahaha!

cara penyediaan?

rendam dalam air panas 300 ml, 5-10 min. minum suam suam, kalau jenis lidah kebal boleh minum time panas elok untuk menyahkan anasir anasir jahat yang terkumpul.  serious, tea ni boleh buat korang cepat berpeluh. aku kalau pagi pagi menyapu kejap je peluh macam kena simbah air sebaldi. haa, masa tu pembakaran lemak berlaku.

lelaki perempuan semua boleh consume. yang tak boleh consume, darah tinggi, preggy mummy and breastfeeding mummy.

bagi yang tengah diet, tak kisahlah atkin ke, kalori diet ke.. minum green tea is good for increasing your metabolisme and help your digestion. so, don't forget to take 300ml teatox/legstea every morning !

boleh beli di instagram: by_myna (official account, big boss) twinklebymyna (agent) izzatinuramin (agent) tak pun search #bymyna confirm jumpa. hihihi. this is unpaid review, tak ada orang yang suruh hahaha.

14 comments:

  1. tak tahan tu.. kalau jenis yg kebal..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yang nangis minum teh tu. hahahaha

      Delete
  2. Yaaas. I've been looking for an unpaid review bc i'm so paranoid haha. any continuing review?

    ReplyDelete
  3. Mcm mne nk guna 2 tea tu?? Pagi slimming tea. And mlm skinny tea ea??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau harini skinny teatox, esok legstea. sehari satu tea je :)

      Delete
  4. Sbb nukilan sis la sy beli hari ni haha.. Doakan sy berjaya kurus yer.. 😬😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. goodluck ye and don't give up !!! fightinggg hehe

      Delete
  5. Minum dua kali sehari ka ?.means pagi sekali,malam sekali ? Or sehari sekali ja..and awk reuse tak tea tu ?

    ReplyDelete
  6. Hai. Nak tanya.. skinny tea ni bole expired ke ? Pasal sy ade beli byk..dia bole tahan berapa lama eh ?

    ReplyDelete
  7. Kalau tak minum 3L,will it work normally? Sebab i minum before tidur so its like takde time to minum 3L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Its okay kalau tak cukup 3 litre per day, I pun kekadang tak minum 3 liter tu sbb malas nk gi tandas banyak kali. But still badan kita perlukan air yang cukup :D

      Delete

Don't Spam. Positive words only, pretty ♥