Jul 12, 2016

CLONE VS PRE ORDER

Assalamualaikum.

I take along time to update my messy blog and I'm sorry if I didn't replied your comments. seriously, it was last date I update my entry. it's about review about skinny teatox & legsteatox i guess.

back to bahasa...

okay, since ada bertanya mengenai clone dengan pre order. aku akan berikan penjelasan mengenai mereka berdua. macam pelik pulak panggil "mereka" hahaha, tak apalah, asalkan faham. first thing first, aku nak minta maaf kalau info yang bagi ni salah atau ada silap sikit but these two things I had an experience using both including the buying process also the waiting time.


Clone murah, yang take time 4-6 months pun murah. Itu kira clone jugaklah ? nope sayang. bagi saya jelaskan dekat awak-awak semua. ala, aku lupa nak ambik gambar phone clone tu. tapi tak apa, next time or maybe this weekend aku update lagi. yeaahhh !

Yes, clone memang murah. pre order pun murah. bagi aku terang satu-satu ye.

CLONE 

Clone. Dah nama pun clone mestilah tiruan, ciplak. Apps dalam tu semua dia copy and paste. hakikat sebenar sistem mereka android sahaja. kau kena tahu, harga iphone RM300-400 dan READYSTOCK bukanlah original iphone dan itulah yang dikatakan clone. ingat ye.

PRE-ORDER

Refurbished set dan inilah orang salah faham, cakap pre order ni clone. buat apa tempah lama-lama kalau hasil awak dapat tu clone. Refurbished set ni, iphone yang orang jual then kilang ambik repair apa yang patut. contohlah, kalau iphone tu orang pernah guna, then nak jual masa RAM full, apple id tak tahu password. Inilah orang cakap refurbished, Orang kilang akan set up balik phone tu, clear data biar look like new, apple id boleh set balik and skrin takde calar balar tapi dia tetap ORIGINAL. Pihak kilang cuma setting dia supaya kau tak susah-susah nak gi kedai create apple/pecahkan password old owner.

Dia murah sebab mungkinlah disebabkan faktor masa menunggu tu lama and kita ambik direct dari kilang. Nak setting satu-satu bukan senang kot.

Aku tak cakap, yang murah tu semua clone tapi tengoklah juga. Takkan readystock dapat harga murah. Secondhand Iphone 5 RM890, 5s RM1080.

Yang pre order ni yelah sebab tunggu lama and tunggu supplier ambil stock dari kilang memanglah dapat harga murah.

Harap dapatlah membantu sikit. Itu setakat yang aku tahu and aku pun pernah jual pre order ni. tak apa, drop comment and kalau ada yang tahu lagi bab-bab ni, share lah di bawah. mungkin dapat bantu orang lain jugak :)

No comments:

Post a Comment

Don't Spam. Positive words only, pretty ♥