Apr 24, 2017

LET'S DEAL WITH TRUSTED SELLER !!

I'm the one who are really love  online shopping because it was the easiest way to avoid from traffic jam, get a line for pay my thing and my fuel going to be save too ! Setakat ni aku tak pernah lagi hadap  dengan scammer. If barang lambat sampai pun, the seller going to inform me early dan cakap sorry banyak kali. Aku tak pernah kisah pun kalau bab tu since tak kalut or nak pakai last minit.. no hal .. sebab aku jenis, kalau kenduri bulan depan, awal sebulan aku dah beli miahahahaha.



Setakat ni tak pernah lagi kena dengan scammer which means duit dilarikan ke, barang tak sampai ke. Tak pernah sekalipun.. kalau jenis lambat reply itu dah biasa and its okay, they a human like us, right? semua ada urusan penting nak diselesaikan dan anda sebagai pembeli kena faham je.  Paling berani setakat ni beli Iphone online sebab dekat Dungun ni susah nak cari iphone yang betul-betul original. Ada dekat kedai but they sell refurbished one and the owner was sell it with original price that you buy at the store.

Refurbished ni phone yang pernah dipakai and di hantar dekat kilang untuk set balik like new. Contoh, apple id boleh buat sekali aje kan? when they send off to kilang, they will setting back everything. Korang pun boleh set apple id like you bought a new one. Secondhand pula, kau beli dengan seller jugak tapi they never set up anything. That's why korang tak boleh buat apple id then pergi kedai perabis RM30-RM40. Aku lagi rela beli secondhand.

Since it very tricky, let me teach you how to save your 30 ringgit 40 ringgit tu. Just create icloud then you can access apple store. senang, kan? kayalah deme buat benda senang macam tu sampai nak kena bayar sampai 30 ringgit. Some of them pun nak guna visa card bagai..

Aku dah lari topik. Meh kita lari balik ke track utama !

Macam mana nak tahu itu trusted seller not scammer? 

First, aku akan tengok the followers. Sebab it will shown that trusted seller going to be main view. 

 Second, tag photo. If there have review from buyers or instafamous it will be okay. 

Third, comment. If the seller turn off the comment section, kau patut was-was, ragu-ragu and back off jela. cari seller lain. 

Fourth, recently feedback post. kalau tak puas hati, save image and search image on google. You will find out if they use sources from other seller. 

 Fifth, rajin promote barangan mereka. Kalau nampak macam rajin tu haa bolehlah dikategorikan sebagai trusted. 

Sixth, it will be same with the first one famous. Everyone talk about them.. so she's the one ! 

No comments:

Post a Comment

Don't Spam. Positive words only, pretty ♥