Jul 8, 2017

KAD DISKAUN SISWA 1MALAYSIA; Anda layak atau tidak?

Assalamualaikum.

Aku dapat kad siswa bulan 6 haritu tapi sekarang baru nak update. HAHAHA, tak guna betul rasa diri ni. Okay macam mana nak tahu permohonan kita lulus atau tidak, macam mana nak ambil kad tu sebab ada yang confuse "Aku dapat ke tidak warghhhh !!"

okay let me explain based on my experience since dah dapat.

Make sure, dah dapat email. Through email dia akan beritahu korang layak atau tidak untuk terima kad diskaun ni. of course semua dapatkan.. cuma tunggu email.

Bila DAH DAPAT EMAIL PERTAMA, sila tunggu. Email pertama ni pemberitahuan semata-mata. Jangan jadi macam aku, dapat email pertama tu terus pergi. Sekali pergi tak ada nama. Sila tunggu EMAIL KEDUA.. pihak mereka akan beritahu, kad korang sudah tersedia dekat bank rakyat pilihan korang.

Seterusnya, bila korang dah sampai bank. Pergi dekat kaunter pertanyaan or pergi dekat guard yang jaga tu, cakap je korang nak ambil kad diskaun tu and nanti dia bagi borang. Borang ni lebih kurang macam korang nak buat kad laa padahal kad dah ada. lol. Dah siap isi borang, check nama and ambil nombor. Sila tunggu sampai dapat nombor.

Nanti pegawai bank bagi sampul ada nombor pin. Pergi mesin atm, tukar nombor pin. Korang kena masukkan nombor pin yang diberitu terlebih dahulu, lepas tu baru boleh tukar dengan nombor pin yang korang boleh ingat sampai tua.

p/s: malas nak masukkan gambar. hopefully, dengan membaca boleh membantu korang jugak :D

No comments:

Post a Comment

Don't Spam. Positive words only, pretty ♥